fredag 2 augusti 2013

Lemon Curd

En härligt syrlig och god curd med väldigt frisk smak! Själv tycker jag att man kan använda lemon curd till jätte mycket. Den går till exempel utmärkt att ha i tårtor tillsammans med bär. Man kan smaksätta glass, äta det tillsammans med turkisk yoghurt, göra syltgrottor med lemon curd... m.m.

Detta recept använder jag:

3 citroner
3 ägg
2½ dl socker
50g smör

Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint av 2 citroner och pressa saften ur alla citroner. Knäck äggen i en kastrull och lägg till sockret. Rör ihop ägg och socker så det är väl blandat. Häll i citronsaften och skalet, rör om. Värm upp alltsmmans under omröring. När curden tjocknar tar du bort kastrullen från värmen och rör i smöret. Lägg i tättslutande glasburk och förvara i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar